Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Otvoritev umetniške razstave dveh avtoric

29 februarja, 2016 @ 19:00

Razstava POVEZANOST (Tatjana Logar & Milena Karanović)

Pričujoča razstava združuje na videz dva ločena svetova, svet slikanja, ilustracij in svet pisanja. Združuje zelo osebna izraza dveh žensk, ki sta si na prvi pogled zelo različni.

A ta različnost svetov in različnost dvojice, ki se skupaj predstavlja, je le navidezna. V resnici sta si ti dve ženski še kako podobni. Obe ustvarjata iz sebe, Tatjana s tem, ko ustvarja pisane podobe motivov in Milena s tem, ko na papir prenaša sporočila, navdihnjena z energijo, ki nas obdaja.
Obe torej ustvarjata iz povezanosti s seboj; povežeta se s svojim bistvom, z zakladnico modrosti svoje duše in od tam črpata kreativni navdih.

Podobnosti pa tu še ni konec. Tatjano in Mileno namreč povezuje še nekaj, to je njun rojstni dan. Rojeni sta namreč istega leta, na isti dan. In to ni kar kakšen dan, ampak tisti, ki se ga čaka 4 leta. Zato tudi ni naključje, da se bomo zbrali ravno na ta dan, da z otvoritvijo njune skupne razstave, proslavimo še njunih rosnih 8 let 🙂

Vabljeni torej na ogled njunih del, na videz tako različnih a z globoko povezanostjo v ozadju. Stvaritve obeh nagovarjajo drugače, a vsakič tisti del opazovalca, ki potrebuje biti nagovorjen, bodisi preko barvite podobe bodisi preko modrosti izpisane v kratkih citatih.

Organizator

Telefon:
040 621 611
Email:
kud.arhiteka@gmail.com
Spletna stran:
http://arhiteka.org/events/

Prizorišče

Kavarna NUK
Turjaška 1
Ljubljana, Ljubljana 1000 Slovenia
+ Google Map