Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Festival Poleti v NUK 2016

26 aprila, 2016 @ 08:00 - 17:00

Festival Poleti v NUK 2016

 

Zamisli si prizor, ko se na prijeten poletni večer, ves zamišljen sprehajaš po ulicah Ljubljane. Nenadoma se znajdeš pred pročeljem NUK-a. Nekaj te vodi v notranjost te mogočne zgradbe in že se zalotiš, kako se lahkotno spuščaš po stopnicah, do Kavarne, ki kot skriti zaklad čaka, da jo odkriješ. Nato zaslišiš znano melodijo, pogledaš skozi okno in tvoje oči se zasvetijo, srce ti zaigra, noge te kar ponesejo ven, v atrij. Pridružiš se navdušeni množici obiskovalcev festivala Poleti v NUK, ki ob soju sveč uživa, ob dobri glasbi. Preprosto veš, da je to to. Prispel si na cilj.

Bodi del te edinstvene izkušnje in se nam pridruži med 2. in 23. julijem, na že tretji izvedbi festivala Poleti v NUK. Osrednje večerno dogajanje smo letos nadgradili še s pestrim spremljevalnim programom, ki se bo odvijal vsako popoldne, med 17h in 19h, zunaj, na »NUK-ovem dvorišču. Vsak festivalski dan bo tudi tokrat zaokrožen z že tradicionalno izmenjavo knjig, dopoldne v Kavarni NUK, popoldne pa na prizorišču spremljevalnega programa.

2.7.2016 ob 20.00 uri
Festival bomo otvorili z uvodnim nagovorom predsednika društva Kud Arhiteka Andreja Ojstrež Kogovška, govorom ravnateljice NUK-a Martine Rozman Salobir ter častnega gosta, župana Zorana Jankovića.

V koncertnem delu večera pa bo nastopila zasedba Čedahuči, ki se v svojem glasbenem izrazu spogleduje z indie-rock ter folk glasbo. Program bo povezoval vsestranski Nejc Šmit. Več…

 

3.7.2016 ob 21.00 uri

Mandolinski kvintet „Mandolinastico“ so glasbeniki nabrani z vseh vetrov, ki pa jih veže močna skupna točka. Čas bo za ljudsko, etno, world, rock, pop in drugo glasbo, s prav posebnim zvenom. Kaj vse zmore mandolina? Pridi in vidi. Več…

Več o letošnjem programu pa na www.festival-poletivnuk.si

Podrobnosti

Datum:
26 aprila, 2016
Čas:
08:00 - 17:00
Kategorija Dogodek: